• Начало »
  • Новини »
  • Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

11 май 2023
Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново
Емил Калоянов от Велико Търново гостува на галерия ЖарАрт, жителите и гостите на гр.Варна с избрани творби от своето ателие и ги кани да се присъединят към неговия живот-полет през годините, пресъздаден в образи, цветове и настроения, които въвличат в емоционалния, твърде разнороден, и затова интересен път. Завършил Средно Специално Художествено Училище за Театрални и Екранни изкуства в град Пловдив, след това Военно Морско Училище гр.Варна, и накрая ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" град Велико Търново, с профил живопис при професор Николай Русчуклиев. 
Освен художник и преподавател по рисуване, известно време Емил пътува по морета и океани, както и активно се занимава с пещерно дело и алпинизъм и обучава млади хора. Затова Природата и преклонението пред нейното Величие, Любовта и Свободата на Духа, това са основните теми, които вълнуват автора и ни прехласват и въвличат в този негов волен свят и красота.
Галерия ЖарАрт ще участва в тазгодишното издание на Нощта на Галериите във Варна с тази изложба и ще има удоволствие да посреща всички ценители на изкуството до Среднощ на 20-ти Май 2023.
Линк към събитието:https://www.facebook.com/events/689066583021487?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D


 

Изложба „Полет – 13“, живопис На Емил Калоянов в Галерия „ЖарАрт“, Варна Представена от Пламена Димитрова-Рачева 13 май 2023 г., Варна

прочети още

В края на миналата година Росен Дончев, един изтъкнат съвремен творец от град Казанлък, представи своята деветнадесета поредна самостоятелна изложба в картини и поезия, наречена "Остров" в нашия морски град, Варна. "В нея има сънища, алегории, морета, пътуващи острови и брегове, които винаги се отдалечават и никога не можем да достигнем. Всъщност можем да ги наречем бреговете на художника", споделя Автора.

прочети още

В края на миналата година Росен Дончев, един изтъкнат съвремен творец от град Казанлък, представи своята деветнадесета поредна самостоятелна изложба в картини и поезия, наречена "Остров" в нашия морски град, Варна, в галерия ЖарАрт. "В нея има сънища, алегории, морета, пътуващи острови и брегове, които винаги се отдалечават и никога не можем да достигнем. Всъщност можем да ги наречем бреговете на художника", споделя Автора.

прочети още