• Home »
  • Blog »
  • Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

11 May 2023
Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново
Емил Калоянов от Велико Търново гостува на галерия ЖарАрт, жителите и гостите на гр.Варна с избрани творби от своето ателие и ги кани да се присъединят към неговия живот-полет през годините, пресъздаден в образи, цветове и настроения, които въвличат в емоционалния, твърде разнороден, и затова интересен път. Завършил Средно Специално Художествено Училище за Театрални и Екранни изкуства в град Пловдив, след това Военно Морско Училище гр.Варна, и накрая ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" град Велико Търново, с профил живопис при професор Николай Русчуклиев. 
Освен художник и преподавател по рисуване, известно време Емил пътува по морета и океани, както и активно се занимава с пещерно дело и алпинизъм и обучава млади хора. Затова Природата и преклонението пред нейното Величие, Любовта и Свободата на Духа, това са основните теми, които вълнуват автора и ни прехласват и въвличат в този негов волен свят и красота.
Галерия ЖарАрт ще участва в тазгодишното издание на Нощта на Галериите във Варна с тази изложба и ще има удоволствие да посреща всички ценители на изкуството до Среднощ на 20-ти Май 2023.
Линк към събитието:https://www.facebook.com/events/689066583021487?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D


 

На 18 май 2024 година в Нощта на музеите и галериите във Варна, галерия ЖарАрт ще представи в новия си откриващ се салон на Шипка 15, една различна изложба от Under One Roof Collective (Светослава Георгиева, Калоян Ненков, Добри Джуров) - Back to Laslo / Preliminary Course Скулптура, Добавена Реалност

read more

На 18 май 2024 година в Нощта на музеите и галериите във Варна, галерия ЖарАрт ще представи в един от салоните си самостоятелната изложба на известната варненска художничка Светослава Георгиева - НАБЛЮДАТЕЛЯТ. За нея авторката разказва:

read more

Здравейте! Искам да кажа няколко думи свързани с последната изложба "ИСТОРИИ"- изложба живопис на Ива Маркова, която организираме. Тя е дело на една млада художничка - Ива Маркова, от Варна и е наречена "Истории".

read more