• Начало »
  • Новини »
  • Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново

11 май 2023
Предстоящо откриване на Изложба - Живопис: Полет 13 на Емил Калоянов от гр.Велико Търново
Емил Калоянов от Велико Търново гостува на галерия ЖарАрт, жителите и гостите на гр.Варна с избрани творби от своето ателие и ги кани да се присъединят към неговия живот-полет през годините, пресъздаден в образи, цветове и настроения, които въвличат в емоционалния, твърде разнороден, и затова интересен път. Завършил Средно Специално Художествено Училище за Театрални и Екранни изкуства в град Пловдив, след това Военно Морско Училище гр.Варна, и накрая ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" град Велико Търново, с профил живопис при професор Николай Русчуклиев. 
Освен художник и преподавател по рисуване, известно време Емил пътува по морета и океани, както и активно се занимава с пещерно дело и алпинизъм и обучава млади хора. Затова Природата и преклонението пред нейното Величие, Любовта и Свободата на Духа, това са основните теми, които вълнуват автора и ни прехласват и въвличат в този негов волен свят и красота.
Галерия ЖарАрт ще участва в тазгодишното издание на Нощта на Галериите във Варна с тази изложба и ще има удоволствие да посреща всички ценители на изкуството до Среднощ на 20-ти Май 2023.
Линк към събитието:https://www.facebook.com/events/689066583021487?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D


 

Здравейте! Искам да кажа няколко думи свързани с последната изложба "ИСТОРИИ"- изложба живопис на Ива Маркова, която организираме. Тя е дело на една млада художничка - Ива Маркова, от Варна и е наречена "Истории".

прочети още

Ето какво споделя авторката за своята Nature for Convenience - Изложба Живопис - Светослава Гергиева, на която имаме удоволствие да споделим своето пространство в Art Shop Zhar Ptitza

прочети още

Лятна Сборна Изложба Конкурс "С Море в Сърцето" - Първи Сезон - Лято 2023 е на Хоризонта, от 1-ви юли 2023 (Една Емблематична Дата!) до 30-ти Септември 2023, Варна, Шипка 15, Галерия ЖарАрт!

прочети още